Νέα

ασφάλεια

Δρακόντια μέτρα ασφαλείας στη Λέσβο για τον Πάπα

Δρακόντια μέτρα ασφαλείας στη Λέσβο για τον Πάπα.

Το πρόγραμμα των θρησκευτικών ηγετών.

Τις ίδιες ημέρες όπου πριν από 1.954 χρόνια βρέθηκε στην Μυτιλήνη ο Απόστολος Παύλος θα επισκεφθούν το νησί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πάπας της Ρώμης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Σήμερα στη Μυτιλήνη βρέθηκε κλιμάκιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον αντιστράτηγο υπαρχηγό της ΕΛΑΣ Γιάννη Διαμαντόπουλο οι οποίοι επισκέφθηκαν το λιμάνι της Μυτιλήνης, την Επάνω Σκάλα καθώς και το hot spot της Μόριας.

Την ίδια ώρα σε συνεργασία με εκπροσώπους του Βατικανού που έφτασαν στο νησί αλλά και με τον υπεύθυνο ασφαλείας του Πάπα δρομολογούν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια των θρησκευτικών ηγετών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο ποντίφικας δεν θα κινείται με το ειδικό παπικό όχημα αλλά μαζί με τους άλλους Ιεράρχες με τα μέτρα ασφαλείας στο νησί το ερχόμενο Σάββατο να είναι δρακόντεια.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα φτάσει στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου στη Μυτιλήνη όπου θα τον υποδεχτεί ο πρωθυπουργός.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα φτάσει το βράδυ της Παρασκευής και θα τον υποδεχθεί και αυτόν ο πρωθυπουργός μαζί με τον Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Το Σάββατο ο Πάπας, ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα επισκεφθούν το hot spot της Μόριας και στη συνέχεια την Επάνω Σκάλα.
Η επίσκεψη του Πάπα θα έχει ολοκληρωθεί στις 3.00 το μεσημέρι.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης μιλώντας σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ανέφερε: «δεν θα αναστατωθεί η ζωή των κατοίκων του νησιού, τα μέτρα όμως που θα πρέπει να ληφθούν θα είναι τέτοια που να διασφαλίζουν ότι τίποτα δεν θα διαταράξει την επίσκεψη του ποντίφικα και των άλλων ιεραρχών στο νησί».

Στις 5.00 το απόγευμα της Παρασκευής 15 Απριλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα εγκαινιάσει το κοινωνικό παντοπωλείο «Αποστολή του Παπα -Στρατή» στην Καλλονή της Λέσβου.

Όσον αφορά το πρόγραμμα της επίσκεψης των ιεραρχών, ανάμεσα στα άλλα, εξετάστηκε και η τέλεση της προσευχής των δυο ηγετών του Χριστιανισμού στο αρχαίο βόρειο λιμάνι της Μυτιλήνης την Επάνω Σκάλα.
Εκεί όπου υπολογίζεται ότι στις 16-17 Απριλίου του 58 μ.Χ. αποβιβάσθηκε ο Απόστολος των Εθνών Παύλος συνοδευόμενος από τον Ευαγγελιστή Λουκά, τους Μακεδόνες Σώπατρο, γιο του Πύρου από τη Βέροια, Αρίσταρχο και Σεκούνδο από τη Θεσσαλονίκη και τους Μικρασιάτες Γάιο από τη γαλατική Δέρβη, Τιμόθεο από τα Λύστρα της Λυκαονίας και Τρόφιμο και Τυχικό από την Έφεσο.

Στο σημείο όπου θεωρείται το σημείο αποβίβασης του Αποστόλου Παύλου και όπου πριν χρόνια ανασκάφηκε το ακρομώλιο του αρχαίου Ευρίπου που ένωνε το βόρειο αρχαίο λιμάνι της πόλης με το νότιο «τριηρικό λιμένα» σήμερα υπάρχει ένα μικρό πάρκο με το ναΰδριο σε ανάμνηση της επίσκεψης του Αποστόλου στη Μυτιλήνη. Δίπλα το μνημείο των Φωκαέων προσφύγων των διωγμών του 1914 και 1922.

Στην απέναντι δε ακριβώς πλευρά του δρόμου βρίσκεται το άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, σήμα κατατεθέν των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής, της άφιξής τους στη Μυτιλήνη και του ριζώματός τους στην πόλη και στις γύρω γειτονιές που κατοικήθηκαν αποκλειστικά και μόνο από Μικρασιάτες πρόσφυγες.

Πηγή: Εκκλησία Online.

Copyrights © & All Rights Reserved by Beware.
Developed byPlanBit